2021-06-14 08:32:02• hírek • Refszatmar.eu

A Szilágyságban barangolt a halmi nőszövetség

A Halmi Református Egyházközség Nőszövetségének tagjai több mint egy év kihagyás után ismét kirándulást szerveztek Elek Arnold, helyi lelkipásztor közreműködésével. Ezúttal a Szilágyságba vezetett az útjuk – tudtuk meg Marozsán Andrea halmi nőszövetségi elnöktől.

Az utazók szombat reggel 7 órakor indultak útnak, bő két óra utazás után érkeztek meg Zsibóra, ahol a hatalmas területen fekvő botanikus kertet látogattak meg. A botanikus kert színes és meseszép világa után, egy hűvös zsibói vendéglő teraszán elfogyasztott ebéd után Szilagycsehbe vezetett útjuk.



Ott az ötszáz éves szilágycsehi református templomot látogatták meg, ahol Nt. Szilagyi Zoltán lelkipásztor kalauzolta a halmiakat. A helyi lelkipásztor bemutatta a templomot, részletesen ismertette annak történetét, mesélt a gyülekezeti életről, majd a településről és annak lakóiról is ejtett pár szót. Mivel a szilágycsehi gyülekezetben éppen vallásóra következett, a közös fotó után a kirándulók indultak tovább.



A következő megálló Zilah belvárosa volt, ahol az impozáns méretű református templomot csodálták meg. Nt. Józsa Ferenc helyi lelkipásztor mutatta be a templomot, mely Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb méretű református temploma. Itt került volna megrendezésre 2020-ban a kerületi nőszövetségi találkozó, ami a világjárvány miatt elmaradt.



Rövid kötetlen beszélgetés és a közös fotó után a kis csapat elindult a következő úti cél felé. Ákoson meglátogatták az 1300-as években épült református templomot, mely a Kárpát-medence egyik legnagyobb bazilikás elrendezésű temploma, Szatmár megye egyik legrégebbi műemléke. Egy újabb közös fotó után következett az erdődi vár meglátogatása, melyet csak kintről lehetett megcsodálni a késői időpont miatt. A kiránduláson résztvevők kicsit elfáradva, de élményékkel gazdagodva térhettek haza.

Mindenért Istené legyen a dicsőség!





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: